© PN

Victoria Beckham te kijk gezet als ‘mode-icoon met anorexia’, maar daar laat ze het niet bij

De Britse modeontwerpster Victoria Beckham is als karikatuur te zien op een reclame van snackbar Sidhu Golden Fish and Chips in het Engelse North Tyneside. De zaak vergelijkt hun ultradunne pizzakorst met het fijne lichaam van de voormalige Spice Girl, maar daar kan de ster absoluut niet om lachen. Ze neemt gerechtelijke stappen, zo schrijft The Daily Mail.

vwh

“Dit is niet dun”, staat er bij een gedownloade tekening van een graatmagere Victoria Beckham. “Dit is wél dun”, staat dan weer naast een foto van een pizza. “Onze nieuwe Victoria Beckham dunne korst is amper twee millimeter dik”, staat er nog te lezen.

Die reclameboodschap, bedoeld als grap, is ook onder de ogen van de enige echte Victoria Beckham gekomen en schoot in het verkeerde keelgat. “Het is zeer ongeschikt om zo’n stoornis te trivialiseren en lasterlijk om zo weinig respectvol om te gaan met iemands reputatie. Helaas is dit nu een juridische zaak”, zegt een woordvoerster van de ontwerpster in een statement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen is er ook een klacht binnengekomen SEED, een organisatie die zich inzet voor mensen die vechten tegen anorexia . Ook de manager van de snackbar, Soni Sidhu, heeft op de commotie gereageerd.

“Het was nooit onze bedoeling om iemand te beledigen met deze advertentie, die al drie jaar op de achterruit van onze bestelwagens kleeft. Onze klanten zien de reclame in haar context. Als manager en namens alle medewerkers en eigenaars van de zaak, wil ik benadrukken dat we beseffen hoe ernstig eetstoornissen zijn en nooit de ernst ervan zouden banaliseren.” Toch zijn de zaakvoerder nu volgens de Press Association van plan om de reclame weg te halen. “Als niemand erom kan lachen, is al het plezier ineens weg”, zegt Sidhu nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER