Oeps, FAVV maakt nog maar eens foutje

Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft op zijn website een van de lotnummers aangepast van eieren die worden teruggeroepen als gevolg van de fipronil-crisis. Het FAVV had in een van de lotnummers een cijfer vergeten vermelden. Een nieuw storend foutje na de warrige communicatie en de rechtzetting van een eerste testanalyse.

gn/blg

Het aangepaste lotnummer is 3BE3114 in plaats van BE3114. Er wordt aan de consumenten gevraagd de eieren niet op te eten, maar om ze terug te brengen naar de winkel.

Hier leest u hoe u de eieren herkent die u niet mag eten

Het terugroepen van de eieren gebeurt nadat een laboratorium bij een tegenexpertise een overschrijding van de Europese drempel vaststelde, hoewel het resultaat van een eerste analyse op een veel lager fipronil-gehalte wees.

Consumenten kunnen sinds woensdagochtend met hun vragen terecht op het gratis nummer 0800/13.550. Het call center was een van de extra maatregelen die de ministers van Landbouw Denis Ducarme (MR) en van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) gevraagd hadden na de bekendmaking van het resultaat van de tegenexpertise.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen