© Photo News

Jurgen Van den Broeck trekt naar LottoNL-Jumbo

Jurgen Van den Broeck verlaat al na één seizoen Team Katusha en rijdt volgend seizoen voor LottoNL-Jumbo. Dat heeft de Nederlandse wielerploeg vrijdagnamiddag aangekondigd. De 33-jarige Van den Broeck tekende een contract voor twee seizoenen en gaat er in dienst rijden van Robert Gesink en Steven Kruijswijk. “Zijn eerste grote doel wordt de Giro van 2017 met Steven Kruijswijk”, aldus LottoNL-Jumbo.

md

“Jurgen heeft in het verleden al bewezen dat hij kan presteren in een grote ronde”, aldus technisch directeur Nico Verhoeven. “Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018. Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons. Zijn drive is om vanuit die rol naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

“Ik ben zeer verheugd met mijn tweejarige contract bij Team LottoNL-Jumbo”, vertelt Van den Broeck “De omkadering van het team spreekt me aan. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

Van den Broeck ruilde vorige zomer de vertrouwde Belgische Lotto-ploeg voor het Russische Katusha. Daar stopt zijn avontuur nu al na één jaar. Dit jaar moest Van den Broeck de Tour de France na de 11e etappe verlaten, nadat hij bij een valpartij een breuk had opgelopen in de rechterschouder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen