VIDEO. Volgend jaar gratis naar Pukkelpop? “Ruim je tent op”

Het is een probleem waarmee elk groot festival kampt: kampeerders laten na hun vertrek heel wat afval achter, zelfs hun tent. Om hun kampeerders milieubewuster te maken, lanceert Pukkelpop in samenwerking met hogeschool UCLL de campagne ‘Alpaca my tent back home’. Festivalgangers die op zondagochtend hun tent opruimen op Camping Chill, er een foto van maken aan de speciale fotowall en dat beeld delen op Instagram, maken kans op een combiticket voor Pukkelpop 2018.

fivr

Organisator Chokri Mahassine noemt het “een moeilijke evenwichtsoefening”. “Langs de ene kant houden we totaal niet van het belerende vingertje, maar langs de andere kant kunnen we er - letterlijk - niet omheen kijken. Nochtans zetten we al jaren in op het sensibiliseren van onze festivalgangers. Neem je spullen mee naar huis, ruim je rommel op, laat je kampeerplek in oorspronkelijke staat achter. Je vindt deze boodschap op zowat alle zeildoeken op onze kampeerterreinen, maar ons hele Clean Up Your Act-concept had blijkbaar een nieuwe push nodig. Daarom dit laagdrempelig initiatief, met humor én leuke beloningen.”

“Een sensibiliseringscampagne opzetten is altijd een beetje een gok maar de betrokken studenten en docenten van UCLL zijn alvast heel enthousiast”, zegt algemeen directeur Marc Vandewalle. “Tijdens het festival zullen onze marketingstudenten volop promotie voeren met allerhande ludieke acties. Naast deze campagne zetten we trouwens ook dit jaar weer in op groene energie en nieuwe experimenten. We leggen de lat dus hoog. Maar wie weet, misschien winnen UCLL en Pukkelpop opnieuw een prijs op de European Festival Awards.”

Meer info: www.alpacamytent.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer