© RWS

Omstaanders reanimeren trucker op autosnelweg in Urmond

Automobilisten op de A2 in Nederlands Limburg hebben afgelopen vrijdag met succes een vrachtwagenchauffeur gereanimeerd. Dat bevestigt een politiewoordvoerder.

Erwin Schmidt

Omstreeks 17 uur begon een truck met oplegger op de A2 ter hoogte van Geleen te slingeren en raakte de vangrails. “Ik dacht dat hij in slaap was gevallen”, zegt een 53-jarige man uit Zeist, die met zijn vrouw na een vakantie op weg was naar huis. “Ik haalde de vrachtwagen in en zag dat de chauffeur voorover gebogen over zijn stuur lag.”

De truck botste daarna op de vangrails op de plek waar de afslag Urmond afbuigt van de A2, vlak bij de grens met Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. “Gelukkig kwam de vrachtwagen daardoor tot stilstand. Ik ben meteen gestopt en naar de truck gerend”, vertelt de 53-jarige automobilist, die vrijwilliger is bij de brandweer. Hij zag dat de buitenlandse chauffeur onwel was geworden.

Reanimeren

“Er waren heel snel nog twee of drie mensen bij, onder wie een verpleger. Die riep ook meteen: reanimeren!” De gestopte automobilisten haalden de chauffeur uit de truck en reanimeerden hem tot de ambulance arriveerde. Ambulancemedewerkers namen daarop de zorg over.

De politie bevestigt dat de reanimatie op de A2 vrijdag succesvol was en spreekt van goed ingrijpen door medeweggebruikers. Over de huidige toestand van de chauffeur is niets bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer