© Shutterstock

Twee vrienden stierven plots op hun terras in Frankrijk, de doodsoorzaak is pas dagen later bekend

Twee mannen genoten vorige week van een etentje op hun terras in het Franse stadje Authon-du-Perche. Toen hun buurvrouw de volgende ochtend echter langskwam, vond ze de levenloze lichamen van de twee vrienden terug. Men kon geen sporen van een aanval of gevecht terugvinden en er was ook geen reden om te denken dat er een overval had plaatsgevonden. Een autopsie brengt nu helderheid over hun doodsoorzaak. En die is op z’n minst opvallend te noemen.

evg

De 38-jarige Olivier Boudin en zijn vriend Lucien Perot (69) aten die bewuste avond barbequevlees en bonen uit blik. Olivier werd de ochtend nadien dood teruggevonden op zijn rug op de grond, terwijl Lucien buiten levenloos aan tafel zat met een glas wijn en een half opgegeten bord camembert en een stuk stokbrood. Toen hun buurvrouw hen terugzag, dacht ze in eerste instantie dat ze hun roes aan het uitslapen waren na een dronken avond.

“Mijn eerste gedachte was dat het wel een érg dronken avond moest geweest zijn, aangezien ze daar zo lagen te slapen. Zeker toen ik Lucien zag zitten”, aldus de buurvrouw.

Toen de twee mannen zich tegen de middag nog steeds niet verroerd hadden, sloeg de vrouw echter in paniek. Ze probeerde hen tevergeefs te wekken en besefte toen dat ze overleden waren. De burgemeester van het stadje zei dat de scène eruit zag “alsof de tijd plots gestopt was.”

Geen voedselvergiftiging

Buren en politie begonnen meteen te speculeren over hun doodsoorzaak. Ze dachten dat het blikje bonen misschien besmet was en dat de mannen hierdoor een dodelijke voedselvergiftiging hadden opgelopen. Al het eten op tafel werd onderzocht: de kaas, het vlees, het brood en de wijn. Het resultaat van het voedselonderzoek was echter negatief. Het ging met andere woorden niet om een voedselvergiftiging.

Gestikt in stukje vlees

Uit de autopsie bleek dat de oudere man, die erg dronken bleek te zijn op het moment van zijn dood, gestikt was in een ribbetje van zo’n 44 gram, zonder het eerst goed gekauwd te hebben. De man miste een aantal tanden, wat een mogelijke verklaring kan zijn voor de dodelijke verslikking. Volgens de dokters heeft de jongere man een hartaanval gekregen toen hij zijn vriend zag sterven. De 38-jarige Olivier leed aan een genetische hartafwijking.

De eigenaar van een lokale brasserie zei dat de twee regelmatig samen iets aten en dronken, en “als vader en zoon” waren voor elkaar. Ook de buren zijn er het hart van in: “Ze hadden geen vijanden, het waren twee gewone mannen die zeker geen extravagant leven leidden.”

De omgeving is vooral blij dat de ware doodsoorzaak nu gekend is, ook al omschrijven ze het als een “erg domme dood”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER