Man schiet op hond van buurman en verschanst zich nadien urenlang in huis

© BELGA

Een gewapende man heeft zich woensdag urenlang verschanst in een woning in Wanze nadat hij eerder een geweerschot had gelost. Volgens Claude Parmentier, de burgemeester van het dorp, vielen er tijdens de schietpartij geen gewonden. Rond 23.30 uur kon de politie de man uiteindelijk arresteren.

jdb

De speciale interventie-eenheid van de politie kwam vlak na het incident ter plaatse om een veiligheidsperimeter in te stellen aan het kruispunt van de Waversesteenweg en de Tiensesteenweg. Er is geen doorgang meer mogelijk voor het verkeer en de bewoners zijn geëvacueerd. Volgens de Franstalige krant L’Avenir schoot de verdachte deze namiddag op de hond van zijn buurman na een geschil, waarna hij zich gewapend ging verschansen in een woning.

“Rond 17.10 uur is er inderdaad een geweerschot gelost, waarbij geen wonden vielen. Nadien is de man een huis binnen gevlucht, vermoedelijk het zijne. Wat zijn motief precies is, weet ik niet”, aldus Claude Parmentier, burgemeester van Wanze.

Het duurde uiteindelijk tot 23.30 uur voor de politie de man kon arresteren. Volgens de krant L’Avenir zouden daarbij geen geweerschoten gelost zijn.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen