© Photo News

Spelen zitten erop voor opgeviste jumpingruiter Guéry

Jérôme Guéry is er vrijdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde van de finale van de jumping. Met de tienjarige ruin Grand Cru liet hij in ronde één acht strafpunten optekenen en daarmee werd hij gedeeld 28e. Enkel de top-20 springt later op de dag ronde twee.

jvh

Guéry had zich woensdag met de hakken over de sloot geplaatst voor de finale. De 36-jarige Namenaar was in de derde kwalificatieronde tegen vijf strafpunten aangelopen, wat hem daarin niet meer dan een gedeelde 24e stek opleverde. Met vijftien strafpunten in totaal eindigde Guéry op de 37e plaats, in principe niet genoeg voor een finaleplaats met de top 35. Maar omdat er per land maximaal drie ruiters mochten deelnemen aan de finale, en zowel Duitsland als Zwitserland met vier springruiters in de top 35 eindigde, mocht Guery uiteindelijk als nummer 35 toch naar de finale.

Daarin startte hij vrijdag als allereerste en liet hij acht strafpunten optekenen, te veel om nog aanspraak te maken op een ticket voor ronde twee. Hij werd pas 28e op 35 ruiters, in totaal bleven dertien combinaties foutloos.

“Ik ben niet tevreden met mijn resultaat"

“Ik ben niet tevreden met mijn resultaat in de finale”, reageerde de 36-jarige Waals-Brabander na afloop. “Ik hoopte op een plaats in de top 8 en droomde stiekem van het podium, maar uiteindelijk is dat niet gelukt. Spijtig.”Toch vindt Guéry dat de Spelen voor hem geslaagd zijn. “Mijn doel vooraf was de finale halen en dat is gelukt”, aldus de springruiter. “Mijn paard heeft het ook prima gedaan, met wat meer ervaring was een medaille misschien wel mogelijk geweest. Daarnaast hebben de media ruime aandacht besteed aan de paardensport en steunden veel mensen in België me. Dat was aangenaam.”“Het zou super zijn om binnen vier jaar opnieuw aan de Spelen deel te nemen”, blikt onze landgenoot vooruit. “Dan heb ik nog wat meer ervaring en behoort een medaille misschien tot de mogelijkheden. Hopelijk kunnen we dan ook met een Belgische ploeg de jumping afwerken.”

Nicola Philippaerts (Zilverstar) werd eerder deze week in de eerste kwalificatieronde van de jumping uitgesloten na een dubbele weigering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer