Direct naar artikelinhoud
5 tips

Hier vindt u de lekkerste ijsjes aan de Belgische kust

Wat te doen in de zomer? Hier alvast enkele tips
Beeld rv

Tussen Knokke en De Panne ligt 67 kilometer vol leuke dingen, tot dat plezier rekenen we zeker ook de ijsjes. Genoeg keuze aan de Belgische kust. 

Tip van een kenner: Gelato Maxzim

Ouni, een duizendpoot uit Oostende, is vooral bekend vanwege haar blog ‘A Polaroid Story’, waar ze polaroids van bekende urban artiesten post. Ze heeft een massa favoriete adressen in haar hometown, maar als het op ijsjes aankomt, trekt ze toch naar Gelato Maxzim (Hertstraat 3). Ze is niet de enige die fan is, vaak staan er lange wachtrijen van mensen die een Callebaut-chocoladeijsje of een tiramisu-ijsje willen bemachtigen.

Pierre Marcolini

Een lollybar waar u een ijslolly kunt laten dippen in toppings zoals gerookte zwarte chocolade, witte chocolade en geroosterde kokos­noot, melkchocolade en amandelen… Dat zijn ‘Les Rêves de Pierre’. Of u neemt er een kleine of grote pot mee met namen die doen watertanden zoals Frisson vanille pecan­noten, Frisson jasmijn met rode vruchten of Frisson matcha-thee. (Elizabethlaan 5, Knokke - Markt 11, Brugge)

Glacier de la Poste

Zelfs de Leuvense oud-rector Rik Torfs was in zijn jonge jaren onder de indruk van de blonde bon chic, bon genre-meisjes die ijs verkochten bij Glacier de la Poste (Zeedijk Het Zoute 718, Knokke). En ook nu nog is het een van zijn favoriete adressen. In het hoog­seizoen kunt u er elke dag terecht, en puilen de togen uit van ijs in de meest exotische smaken, gaande van noten met vijgen tot gianduja.

Avalanche

Voor wie iets kunstig wil, is Avalanche (Kerkstraat 18, Wenduine) een aanrader. Je komt er voor echte creaties van ijsroom, maar natuurlijk zijn er ook de gewone ijsjes om aan te likken.

Da Vinci

Gelati, per favore! De Oostenrijkse Sylvia leerde het vak bij een Italiaan, en serveert al sinds 1995 Italiaanse ijsjes in Brugge in Da Vinci (Geldmuntstraat 34). Je kiest er dagelijks uit 40 smaken, maar in totaal hebben ze er 150. Iemand last van keuzestress?