© AFP

Tennistoppers spotten op het Astridplein, het kan vanaf 8 oktober

Tennistoppers gratis aan het werk zien in Antwerpen: het kan vanaf 8 oktober op het Koningin Astridplein. Tussen 17 en 23 oktober wordt in de Lotto Arena het nieuwe ATP-tennistornooi European Open georganiseerd en naar aanleiding daarvan komt er op het plein voor het Centraal station een oefencourt.

JoRo

De tent over het oefencourt zal volledig uitgerust zijn met transparante wanden, waardoor tennisfans en voorbijgangers mee genieten van het spektakel. Een unieke Guinness World Record-poging zal het veld inwijden op zaterdag 8 oktober. De opbrengst van deze wereldrecordpoging gaat naar SOS Kinderdorpen.

Wat die wereldrecordpoging zal inhouden wordt voorlopig nog angstvallig geheim gehouden. Komende woensdag zal het mysterie onthuld worden in aanwezigheid van Kim Clijsters.

Voorlopig hebben al enkele toppers hun aanwezigheid op het nieuwe ATP-tennistornooi bevestigd. Het gaat om de Spanjaard David Ferrer (ATP-12), de Fransman Richard Gasquet (ATP-15) en onze Belgische tennishoop David Goffin (ATP-13).

De European Open volgt de Diamond Games op, het WTA-tornooi dat vorig jaar voor het laatst in Antwerpen werd georganiseerd. Het toptornooi werd toen gewonnen door de Duitse Andrea Petkovic.

Het laatste grote ATP-tornooi in Antwerpen dateert van 1998, toen het ECC voor het laatst werd georganiseerd in het Sportpaleis. Recordwinnaar van dat tornooi was Ivan Lendl.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis