© Photo News

Dortmund schorst topspits na flirt met Barcelona: “We kunnen hem niet bereiken”

Geeft Barcelona vandaag de miljoenen dat het kreeg voor Neymar uit? De Blaugrana kregen van Liverpool een definitieve ‘njet’ voor Philippe Coutinho, dus richt Barcelona nu volop zijn pijlen op Ousmane Dembélé, de jonge Franse aanvaller van Dortmund. Bij Dortmund slaan ze alvast paniek: “Dembélé was vandaag niet op training en we kunnen hem niet bereiken.” De spits werd ondertussen geschorst door Dortmund.

jtp

“Ousmane Dembélé was vandaag niet op training. We hebben hem geprobeerd te bellen, maar hij neemt zijn telefoon niet op. Hopelijk is er niets ernstig gebeurd”, verklaarde Dortmund-coach Peter Bosz op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd van vrijdag.

“Dit verzuim zullen we uiteraard bestraffen”, reageerde sportdirecteur Michael Zorc fel. “We hebben de speler, die zich in tegenstelling tot sommige berichten nog in Dortmund bevindt, in samenspraak met de coach geschorst tot na de bekerwedstrijd van komend weekend.”

“Bod van Barcelona is niet in overeenstemming met huidige marktsituatie”

Volgens de Franse pers wil de 20-jarige aanvaller een transfer forceren. Ousmane Dembélé zou volgens L’Equipe in de komende uren een vliegtuig naar Barcelona nemen om daar een transfer af te ronden. Barcelona speurt naarstig naar aanvallende versterking na het vertrek van Neymar. Het wilde tot 100 miljoen euro geven voor de Braziliaan Coutinho van Liverpool, maar de Engelse topclub houdt het been stijf en wil niet verkopen. Ook Dortmund is van plan om het spel hard te spelen. “We hebben inderdaad met Barcelona gesproken. Ze hebben een bod gedaan dat geen weerspiegeling is van de buitengewone voetballende kwaliteiten van onze speler en dat ook niet in overeenstemming is met de huidige economische marktsituatie van de Europese transfermarkt. Daarom heeft Dortmund dit bod afgewezen. Omdat er op dit moment geen ander bod van Barcelona voorligt, houden we op dit moment geen rekening met een transfer van deze speler en is een transfer ook niet echt waarschijnlijk.”

Ousmane Dembélé ruilde vorig zomer Rennes voor Dortmund. De winger maakte heel wat indruk in zijn eerste seizoen in dienst van de geelzwarten, waarvoor hij in 49 matchen 10 keer scoorde en 21 assists uitdeelde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer