Meer dan dertig doden en 123 gewonden bij zwaar treinongeval in Egypte

Bij een zwaar treinongeval in Alexandrië, in het noorden van Egypte, zijn vrijdag zeker 36 doden en 123 gewonden gevallen. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC.

Twee passagierstreinen botsten frontaal op mekaar. De ene was onderweg van de hoofdstad Caïro, de andere kwam van Port Said. Sommige treinstellen ontspoorden. De televisie toonde beelden van met bedlakens bedekte lichamen. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De Egyptische staatstelevisie berichtte onder aanhaling van functionarissen van het ministerie van Transport dat één van de de twee treinen gestopt zou zijn na een defect. De tweede trein zou daarop op de eerste ingereden zijn.

Egypte kreeg de voorbije jaren af te rekenen met verschillende ongevallen op het spoor. De tragedie met de meeste doden deed zich voor in 2002, toen een trein op een 40-tal kilometer ten zuiden van Caïro vuur vatte. Ongeveer 370 mensen lieten het leven. In 2012 kwamen 51 mensen, onder wie 47 kinderen, om toen een bus en een trein botsten op een overweg in Centraal-Egypte. In 2013 vielen minstens 25 doden, toen een goederentrein op een overweg ten zuiden van Caïro een minibus en een tweede voertuig ramde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer