Direct naar artikelinhoud
VS

Trump stuurt schoonzoon naar Midden-Oosten voor vredesgesprekken

Trump stuurt schoonzoon naar Midden-Oosten voor vredesgesprekken
Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump stuurt zijn schoonzoon Jared Kushner en onderhandelaar Jason Greenblatt naar het Midden-Oosten. De bedoeling van het bezoek is om met regionale leiders in discussie te gaan over 'een weg naar inhoudelijke Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen.' Dat zei een functionaris van het Witte Huis.

Naast Kushner en Greenblatt gaat ook de adjunct-nationale veiligheidsadviseur Dina Powell mee op de reis. Er staan ontmoetingen op het programma met leiders uit Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Jordanië, Egypte, Israël en de Palestijnse Autoriteit.

"Terwijl regionale gesprekken een belangrijke rol spelen, kan vrede tussen de Israëli's en Palestijnen alleen via rechtstreekse onderhandelingen worden bereikt. De Verenigde Staten zullen nauw samenwerken met de partijen om vooruitgang naar dat doel te boeken'', aldus de functionaris van het Witte Huis.

Kushner, die senior adviseur van zijn schoonvader is, werd belast met het helpen vinden van  een overeenkomst tussen de Israëli's en Palestijnen nadat Trump in functie trad. De president zelf ging naar Saudi-Arabië en Israël tijdens zijn eerste buitenlandse reis en verklaarde zich persoonlijk in te zullen zetten om een deal te bereiken.