Ouders Liam brengen gin op de markt voor overleden dochtertje: “Met een tutje, omdat ze zo’n ‘tuttemans’ was”

© emd

Stijn De Koker en Cindy De Mul lanceren Jana's Star Gin. De naam verwijst naar hun ‘sterrendochter’ Jana die drie jaar geleden overleed.

elke meert

Stijn de Koker en Cindy De Mul lanceerden donderdag hun Jana's Star Gin, gedoopt naar hun dochter Jana die amper 22 maanden oud was toen ze drie jaar geleden stierf aan een zeldzame bloed- en beenmergziekte.

“Ik ben niet echt een gindrinker, maar wou graag iets dat naar Jana verwees en dat we continu konden bij ons konden hebben”, zegt Cindy. “We werkten hiervoor samen met stokerij De Moor, waar ook een afhaalpunt is. De opbrengst gaat naar Foundation Jana De Koker.”

Patrick Van Schandevijl van De Moor zette zich onmiddellijk achter het goede doel. “De gin was trouwens al op drie weken klaar, wat uitzonderlijk snel is. Het is een fruitige gin gebaseerd op het lievelingsdrankje van Jana: roosvicee. Roosvicee is een soort kindergrenadine die bestaat uit rozenbottel, extra vitamine C en vruchtensappen van onder andere frambozen, aardbeien en blauwe bessen.”

Onmiddellijk een schot in de roos: op drie weken tijd werden al zo'n 480 flessen verkocht. “Aan de fles hangt ook een tutje - omdat Jana nogal een ‘tuttemans’was - en een kaartje met daarop haar levensmotto ‘Geniet van het leven’. Het is zowel geschikt om puur met ijsblokjes te drinken, maar ook een mix met een neutrale tonic of limonade is mogelijk. Wij drinken de gin in de zomer met aardbei of framboos en in de winter met jeneverbesjes of rozenblaadjes.”

Liam herstelt goed

Met zoontje Liam, die aan dezelfde ziekte lijdt als Jana, maar ondertussen een stamceltransplantatie onderging, gaat het goed. “Hij is zeker op de goede weg en momenteel stabiel. In september zijn we het negen maanden na de transplantatie en moeten we nog eens bloed laten prikken om te kijken hoe het zit met de donorcellen. In februari is de kans ook reëel dat hij naar school zal gaan, al is dat misschien nog niet onmiddellijk voltijds. Naar de crèche zal hij waarschijnlijk niet gaan aangezien eerst alle medicatie moet worden afgebouwd voor hij kan worden ingeënt. Pas na een jaar kan hij genezen worden verklaard, maar dan nog zal hij regelmatig worden opgevolgd.”

Een fles Jana's Star Gin kost 40 euro. Meer op de Facebookpagina van ‘Foundation Jana De Koker’ of ‘Jana's Star Gin’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen