© Jan Van der Perre

Planet Sexy moet weer sluiten

Seksbioscoop Planet Sexy in de Antwerpse Breydelstraat is opnieuw gesloten. Ditmaal werd de uitbatings-vergunning ingetrokken. Een bestuurlijk gevolg van de veroordeling die zaakvoerder E.A. opliep.

sam reyntjens

Het is voorlopig gedaan met pornofilms kijken in Planet Sexy in de Breydelstraat. Gisteren kreeg de uitbater te horen dat zijn uitbatingsvergunning ingetrokken werd. Een maatregel die bevestigd werd op het college van burgemeester en schepenen. “De voorwaarden van de uitbatingsvergunning werden grofweg geschonden”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Als de zaak toch nog open zou gaan, zal die door de politie gesloten en verzegeld worden.”

De intrekking van de vergunning is een rechtstreeks gevolg van een vonnis van de correctionele rechtbank. Die veroordeelde E.A. (56) in mei tot een celstraf van een jaar en een boete van 6.000 euro, allebei met uitstel. De rechtbank had hem dan wel schuldig bevonden aan het exploiteren van een huis van ontucht en prostituees, E.A. mocht zijn zaak toch blijven openhouden.

Hygiëne

Gisteren gingen de deuren van Planet Sexy alsnog onherroepelijk dicht. Althans voor E.A., als een andere zaakvoerder de BVBA achter de seksbioscoop overneemt kan die een nieuwe vergunning aanvragen. Noch E.A., noch zijn advocaat waren gisteren bereikbaar voor commentaar. Het is dus ook niet duidelijk of ze de bestuurlijke maatregel gaan aanvechten bij de Raad van State.

Het is niet de eerste keer dat Planet Sexy verplicht gesloten werd. Tussen begin december en begin maart was de zaak al een tijdje verzegeld na een controle door het prostitutieteam van de politie. “De agenten stelden vast dat zetels, vloerbekleding en toiletten vol vlekken van ejaculatievocht zaten en dat er een indringende urinegeur in en rond de toiletten hing”, aldus Vermant. “De zaak was zo onhygiënisch dat er gevaar voor de openbare gezondheid was.”

Dertig euro

Uit een gerechtelijk onderzoek bleek daarna ook dat E.A. prostituees gebruik liet maken van zijn bioscoop, ze moesten hem dagelijks 30 euro betalen. Bij de motivatie voor de sluiting citeert de burgemeester uit het strafdossier: “Volgens de verklaring van een van de klanten zou in de cinema ook een meisje met een verstandelijke beperking in het gezelschap van een man komen met wie aanwezigen seks konden hebben als ze de man betaalden. Deze getuige gaf aan dat het meisje niet leek te begrijpen wat ze deed maar de instructies van haar begeleider volgde”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER