1 / 2
thumbnail: null

Standard blijft ook in potige derby steken op gelijkspel, fans roeren zich

Standard heeft op de vierde speeldag de Waalse derby tegen Charleroi voor eigen volk niet kunnen winnen. De Rouches schuwden alle risico’s en bleven in een potig duel steken op een 0-0. Coach Yannick Ferrera voelt ongetwijfeld de druk toenemen na een teleurstellende 5 op 12. Het thuispubliek liet alvast zijn ongenoegen over het geleverde spel duidelijk blijken. Wordt in de Vurige Stede ongetwijfeld nog vervolgd...

vml

Na een 4 op 9 en een nederlaag in Waregem was Standard-coach Ferrera de voorbije week al danig onder druk komen te staan. De coach gooide zijn ploeg door elkaar met Cissé, Enoh en Trebel centraal en Raman alleen in de spits. De ex-Buffalo was nog even onzeker toen hij zich tijdens de opwarming aan de rug leek te blesseren maar kon toch gewoon starten. Mazzu pakt bij Charleroi uit met Baby in de basis en geen Tainmont.

Standard

Charleroi

De spanning was te snijden op Sclessin en zowel de fans van Standard als die van Charleroi gooiden Bengaals vuur op de grasmat. De aftrap liep zo wat vertraging op maar dat zorgde niet voor een vurig begin van de wedstrijd. De Carolo’s keken gewoon de kat uit de boom terwijl het op de counter gevaarlijk probeerde zijn. Een luid aangemoedigd Standard kwam wel geregeld opzetten maar creëerde zelf ook nooit echt kansen. Een sterke Edmilson probeerde de Luikse machine in gang te trekken maar voor rust zonder succes.

Standard begon ook in de tweede helft met aanvallende intenties maar het was Charleroi dat voor de eerste grote kans zorgde. Pollet kon een hoekschop net niet in doel deviëren en ook Baby kon er aan de tweede paal net niet meer bij waardoor de bal enkele centimeters naast de Luikse kooi zoefde. Aan de overkant knalde Toure een metertje naast. Ook na rust bleef het er potig aan toegaan, wat aan beide zijden onvermijdelijke kaarten opleverde. Raman flirtte met een tweede geel en werd op het uur naar de kant gehaald voor Mbenza.

De Rouches bleven echter met de schrik op het lijf voetballen en schuwden alle risico’s, soms tot ongenoegen van de supporters. De ingevallen Tainmont zette zelfs meteen doelman Gillet aan het werk maar die gaf geen krimp bij een verre streep. De thuisploeg probeerde wel maar bleek voorin onmondig en vond geen oplossing tegen het taaie blok van de bezoekers. De vurige supporters vonden dat maar niets en namen hun ploeg op de korrel bij die aanvallende onmacht en het gebrek aan lef. Heel Sclessin veerde nog recht bij een kopbal van Fiore maar het leer viel een meter naast doel. Standard kwam zelfs nog goed weg toen Scholz aan de noodrem trok tegen een doorgebroken Tainmont maar scheidsrechter Frederik Geldhof zag er tot frustraties van de bezoekers geen graten in.

Onder een striemend moest een onmachtig Standard afdruipen.