© AFP

Financiële problemen Olympisch Comité Rio maken pijnlijk slachtoffer: de Paralympische Spelen

Dat de Olympische Spelen in Rio niet van een leien dakje lopen, is een understatement. De tribunes zijn vaak dun bezet en dat resulteert in financiële problemen voor het Olympisch Comité. Het grote slachtoffer? De Paralympische Spelen...

vtvn

Tot op de dag van vandaag zijn slechts 12% van de beschikbare tickets voor de Paralympics de deur uit. Goed voor een totaal van 290.000 tickets. Het Olympisch Comité hoopt om voor de start van de Paralympische Spelen (op 7 september) alsnog de kaap van de 2 miljoen verkocht tickets te ronden, maar de vraag is of dit wel realistisch is.

De gevolgen laten zich echter nu al voelen. Het Olympisch Comité kon zijn financiële verplichtingen ten aanzien van atleten die in Rio moeten geraken pas drie weken later dan gepland nakomen. Bovendien wordt verwacht dat tien landen het moeilijk zullen hebben om een delegatie in Brazilië te krijgen.

Verder moeten de Paralympics het met een minder groot budget doen dan gepland. Er zullen minder arbeiders voorzien worden om alle faciliteiten te onderhouden, het transport van de aanwezige atleten zal minder uitgebreid zijn, de plekken voor de media worden verminderd en het Deodoro Stadium zal gesloten worden.

Het veiligheidsniveau wordt wel behouden maar Philip Craven is allerminst te spreken over de besparingen. “Dergelijke omstandigheden hebben we in de 56-jarige geschiedenis van de Paralympics nog nooit meegemaakt”, aldus de voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer