zondag 13 augustus 2017 - Zonhoven
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Schepen van Sport Bram De Raeve (links) is bezieler Philip Claes dankbaar voor zijn initiatief. Toon Royackers

BMX-club PMC Cycling neemt kosten van 60.000 euro op zich

Gemeente krijgt duur BMX-parcours cadeau

Zonhoven

Zonhoven is de derde Limburgse gemeente met een professioneel uitgebouwd BMX-parcours. Ten laatste in september zwaaien de poorten van de piste op de sportterreinen van de Basvelden open. Kostprijs voor de gemeente? Nul euro. Club PMC Cycling hoest immers alle kosten op en wil ook jong talent kansen geven.

“Oorspronkelijk hadden we een parcours in Heusden-Zolder, maar daar mochten we helaas niet blijven”, legt bezieler Philip Claes van PMC Cycling uit. Daarom zijn we naar de gemeente Zonhoven gestapt. We kunnen hier een lap grond op de sportterreinen van de Basvelden gebruiken. Alles samen hebben we er nu al voor 60.000 euro aan materiaal in gestoken. Vrijwilligers zorgden voor de opbouw van de reeks hindernissen en het ruige bochtenwerk. Vanaf een ramp (schans, nvdr.) van vier meter kan het startschot gegeven worden. Ideaal dus voor jongeren die de sport willen ontdekken, maar ook voor liefhebbers die willen komen trainen.”

Dankbaar

De gemeente Zonhoven ontvangt het initiatief met open armen. “Na Peer en Heusden-Zolder zijn we nu de derde Limburgse gemeente met zo’n professioneel BMX-parcours”, zegt schepen van Sport Bram De Raeve (Open Vld). “Het kost ons niets, dus we zijn erg dankbaar voor deze kans. Als je zoiets als gemeente wilt bouwen ben je enkele honderdduizenden euro’s kwijt aan aannemers.”

Het terrein is wel niet vrij toegankelijk. “Dat zou veel te gevaarlijk zijn”, zegt Philip Claes. “Je hebt toch wat training, beschermende kledij én de juiste fiets nodig om over al die pittige hobbels te racen. Onze clubleden kunnen hier komen oefenen, maar we voorzien eveneens privétrainingen en vanaf september kun je hier op woensdag (van 14 tot 16 uur) en op zaterdag (van 9 tot 11 uur) vrij komen trainen. Er komt buiten de omheining trouwens nog een afzonderlijk parcours met een aantal minder gevaarlijke hobbels, voor wie in alle vrijheid wil komen proeven van deze mooie sport.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws