Eigenares wil dief zelfs vergoeden, zolang hij gestolen ring maar terugbrengt

© thv

“Beste dief, als je mijn ringen met grote emotionele waarde terugbrengt, krijg je er zelfs een vergoeding voor.” Ann Vandecappelle uit Zarren hoopt met een emotionele oproep op sociale media dat een inbreker wroeging krijgt.

Tommy Huyghebaert Bert Feys en Tim Lescrauwaet

Het moest een mooi weekend worden voor Ann Vandecappelle. Vrijdag werd haar winkel Ma Belle in de Stadenstraat in Zarren heropend. Met een hapje en een drankje om de verdubbeling in oppervlakte en de nieuwe collectie te vieren. “Het werd vrijdag een topdag. Heel wat klanten kwamen over de vloer. Ik had echt goed gewerkt”, zegt de winkelierster. “'s Avonds had ik de opbrengst in een portefeuille gestopt en in de kast in de keuken gelegd. Mijn twee ringen - een trouwring en een ring met goud van mijn overleden moeder - legde ik naast mijn horloge op het kookeiland in de keuken achter de winkel.”

Computer ongemoeid

Toen het koppel ’s ochtends opstond, hadden Ann en haar man Mario Trioen het nog niet meteen door dat ze bestolen waren.

“Mijn man noch onze kinderen Thibault en Marthe hadden iets gehoord”, zegt Ann. “Je zou een totale chaos verwachten na een diefstal, maar er waren totaal geen braaksporen te zien en alle kasten waren netjes dicht. Pas toen we om boterkoeken wilden gaan, bleek de portefeuille met het geld van de winkel verdwenen. Ook het geld vanuit de portefeuilles van mijn man en zoon was weg. Hun papieren, abonnementen en bankkaarten staken er wel nog netjes in. Ook onze computer en gsm's liet de inbreker ongemoeid.”

Bovendien bleek niet alleen geld gestolen, maar - veel erger - ook twee ringen van Ann bleken weg. “Natuurlijk is het erg dat je zuurverdiende centjes verdwijnen, maar wat nog veel meer pijn doet is de diefstal van die ringen met emotionele waarde”, zegt Ann. “Daarom richt ik me ook tot de dief. Ik hoop echt dat hij ze terugbrengt. Hij of zij zou er zelfs een vergoeding voor krijgen. Zo blij zou ik zijn. Ik hoop ook dat juweliers even kijken of ze geen ringen aangeboden krijgen met ‘Ann&Mario 20.02.2004’ in gegraveerd.”

De politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en er wordt ook onderzocht of camerabeelden naar de dader kunnen leiden. Wie iets verdachts zag tussen 1 uur ’s nachts en zaterdagochtend vroeg, kan contact opnemen met de lokale politie van de zone Polder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen