Vluchtende drugstrafikanten gooien coke op motorkap politie

© if

Twee Fransmannen zijn afgelopen weekend aangehouden door de onderzoeksrechter na een lange achtervolging vanuit Nederland. Ze hadden drugs in hun auto en probeerden die te doen verdwijnen door ze uit het raam te kieperen, maar ze belandden op de motorkap van de achtervolgende politiewagen.

dennis van damme en theo derkinderen

De Antwerpse wegpolitie kreeg rond 17.30 uur de melding dat de Landelijke Eenheid in Nederland de achtervolging had ingezet op een auto met Franse nummerplaten. Op de A16 in de buurt van Breda wilde de Nederlandse politie de auto controleren, maar de bestuurder scheurde er aan hoge snelheid vandoor. Onderweg gooiden de verdachten pakjes wit poeder uit het raam, maar de poging om de bewijslast te doen verdwijnen bleek niet echt geslaagd. Een van de pakjes scheurde en het wit poeder kwam op de motorkap van de achtervolgende politiewagen terecht.

Cocaïne

Achteraf werd vastgesteld dat het wel degelijk om cocaïne ging. Daarna stak de auto, met twee inzittenden, de grens over en werd de achtervolging verdergezet door de Antwerpse wegpolitie.

In Antwerpen verliet de auto de snelweg, en werd op haar beurt de Antwerpse lokale politie ingeschakeld. “Al snel konden we perfect volgen naar waar de auto zich verplaatste”, zegt woordvoerder Sven Lommaert.

Via Antwerpen vluchtte de auto verder weg richting Borsbeek, om uiteindelijk de Krijsgbaantunnel aan de luchthaven van Deurne in te duiken. Maar daar stond de lokale politiezone Minos (Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Mortsel en Boechout) hen al op te wachten.

“Met een spijkerheg hebben onze mensen geprobeerd om de auto te doen stoppen”, zegt commissaris Johan Wonnink. “Op dat moment is de bestuurder ingereden op onze mensen, die opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Dankzij de spijkerheg liep de bestuurder wel een lekke band op. Hij probeerde nog verder te vluchten richting Mortsel, maar toen hij een woonwijk inreed, werd hij door alle opgeroepen troepen klemgereden. Een uitstekende samenwerking dus, en knap werk van onze diensten.”

Gewapende weerspannigheid

De twee Fransmannen werden gearresteerd. “Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen aanhield”, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden. “Het gaat om twee mannen van 22. Ze zitten in de cel op verdenking van bezit en handel in verdovende middelen en gewapende weerspannigheid, waarbij het ‘wapen’ slaat op de auto waarmee ze zijn proberen te ontkomen.”

De verdachten worden overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen