Romafamilie gevlucht uit angst voor bloedwraak

© bfs

De familie van de Romaman uit Sint-Gillis-Waas die op 10 juli zijn echtgenote vermoordde in Wichelen, is gevlucht uit vrees voor bloedwraak van hun ex-schoonfamilie. Hun huis in de Nieuwstraat in Sint-Gillis-Waas waar ze met 17 personen leefden, is nu verlaten.

BERT FOUBERT

De moord op de 24-jarige Arijana Fetahi zorgde voor een schokgolf in de Romagemeenschap. De vrouw werd om het leven gebracht door haar 26-jarige man Sejad S. en gedumpt in een veldweg in de wijk Hulst in Wichelen. Het lichaam van het slachtoffer werd snel gevonden en S. werd aan zijn woning in de Nieuwstraat in Sint-Gillis-Waas ingerekend door de politie. Tot op vandaag is er nog heel wat onduidelijkheid over de precieze omstandigheden van de moord. Wat vaststaat is dat de huwelijksperikelen tussen de twee de aanleiding waren voor de dramatische feiten. Maar welke rol de beide families daarin precies gespeeld hebben, is nog steeds onduidelijk.

De speurders willen daarom spreken met de nonkel en broer van Sejad S. Een van hen zou kort voor de moord nog telefonisch contact gehad hebben met hem. Maar ze zijn beiden samen met heel hun familie gevlucht. “Uit vrees voor de bloedwraak van de familie van de vermoorde echtgenote”, klinkt het binnen de Romagemeenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen