maandag 14 augustus 2017 - Tessenderlo
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Omdat er geen uitbating meer is van de cafeteria, kunnen de sportclubs voorlopig de sporthal niet gebruiken. Miranda Gijsen

150 spelers in de kou omdat cafetaria geen uitbater heeft

Looise Zaalvoetbalclub gooit handdoek in de ring

Tessenderlo

De Looise Zaalvoetbalclub stopt haar activiteiten omdat er op dit moment geen uitbating is van de cafetaria verbonden aan sporthal De Voordijcker in Tessenderlo. Tien ploegen of goed 150 spelers moeten vanaf vandaag op zoek naar een andere competitie. “Wij zitten compleet vast”, zegt Yvan Tavernier, voorzitter van de Looise Zaalvoetbalclub.

De gemeente moet op zoek naar een nieuwe uitbater van de cafetaria. De huidige concessie werd pas een half jaar geleden toegewezen. “Wij hebben begin juni een schrijven ontvangen van de uitbaatster met daarin de melding dat zij de concessieovereenkomst vroegtijdig wil beëindigen omdat ze terug aan de slag moet bij de NMBS”, licht burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp (sp.a-SPiL) toe.

Sleutels

Heel wat Looise sportclubs zitten nu met de handen in het haar, want een sporthal zonder cafetaria is niet zo handig. “Wij waren voor een groot deel afhankelijk van de uitbater van het cafetaria om de deuren te openen en te sluiten of om ervoor te zorgen dat de scheidsrechters de sleutels kregen”, zegt Yvan Tavernier, voorzitter van de Looise Zaalvoetbalclub. “Wij hebben de afgelopen weken meermaals met de gemeente rond de tafel gezeten, maar zij kunnen geen enkele garantie geven dat er in september een nieuwe uitbater of verantwoordelijke is. Daarom zijn wij nu genoodzaakt om te stoppen met de Looise Zaalvoetbalclub.”

Vrienden

Zondagochtend kregen de 10 ploegen die aangesloten zijn bij de club een e-mail met daarin het slechte nieuws. “Het is een teleurstelling, want het was een fijne reeks om in te spelen”, steekt Sammy Janssens van ZVC Sporting Troian uit Tessenderlo van wal. “Het was als een competitie onder vrienden en een uitlaatklep voor veel spelers. We vinden het jammer dat het gedaan is, al moet ik zeggen dat het me ook niet verwondert. De laatste jaren starten er steeds minder ploegen in de reeks.” De ploegen kunnen nu op zoek naar een andere competitie. “Maar dat zal niet eenvoudig zijn,” reageert Gert Vranckx van zaalvoetbalploeg De Hoef uit Tessenderlo. “Ik weet niet of al onze spelers een verplaatsing buiten Tessenderlo zien zitten, dat zullen we de komende dagen nog bekijken.”

Burgemeester Verwimp reageert verbaasd op het nieuws dat de Looise Zaalvoetbalclub het voor bekeken houdt. “Ik ben net terug uit vakantie en vind het jammer om dit te moeten vernemen. We zullen nagaan welke problemen zich stellen bij de clubs die vandaag gebruik maken van de sporthal en bekijken of we een tijdelijke oplossing kunnen vinden.”

Volleybalclub wil cafetaria tijdelijk zelf uitbaten

Ook volleybalclub Tesvoc dringt aan op een oplossing voor de problemen met de cafetaria.

Voorzitter Geert Verschaeren: “Het is de gewoonte dat je op wedstrijddagen de tegenstanders ontvangt met een hapje en een drankje. Op 9 september hebben wij onze eerste bekerwedstrijd, meteen een thuismatch. Toeval wil ook dat we eind augustus met ons volleybalkamp in de sporthal blijven en nu dus niet kunnen rekenen op een middagmaaltijd. Wij hebben de gemeente gevraagd of we niet tijdelijk zelf de cafetaria mogen uitbaten, maar dat moet nog juridisch bekeken worden of dat wel mag.” Hoe het nu verder moet, wordt vandaag onderzocht samen met de dienst Sport.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws