© Julien Bertevas

De grootste en snelste achtbaan van de Benelux vind je straks bij ons in Walibi

Walibi wil de komende jaren stevig investeren om van een pretparkbezoek een weergaloze ervaring te maken. Er wordt zo’n 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de veranderingen aan het park, geld dat ook moet dienen om de grootste en snelste achtbaan van de Lage Landen te bouwen.

nkdr

Twee Franse tekenaars kregen de opdracht om de restyling van het park te visualiseren. Het is dankzij hun tekeningen dat we nu weten hoe de achtbaan eruit zal gaan zien. “De metamorfose wordt historisch”, klonk het eind juni tijdens een persconferentie. Woorden die we nu alvast met beelden kunnen bevestigen.

Een van de nieuwe rollercoasters zal gebouwd worden langs de ‘Challenge of Tutankhamon’ en moet zo’n 70 à 80 meter hoog worden. Daarmee wordt het niet alleen de hoogste rollercoaster van de Benelux, maar ook de snelste. Hij zal zelfs te zien zijn vanop de snelweg en op de tekening van Julien Bertevas ziet hij er alvast erg indrukwekkend uit. De rollercoaster zou over vier jaar af moeten zijn.

De andere tekenaar die met de restyling van het park bezig was, heeft dan weer illustraties op zijn website geplaatst van een nieuwe hoofdingang en enkele themarestaurants in het park. Het opvallende aan die hoofdingang is dat die ook toegankelijk wordt voor mensen die geen kaartje voor het park kochten. Zo kan je gaan lunchen of dineren in Walibi zonder bij te betalen voor de attracties.

© Fabien Manuel

© Fabien Manuel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer