Direct naar artikelinhoud
Charlottesville

Nazisite offline na beledigen dodelijk slachtoffer Charlottesville: "Dikke, kinderloze slet"

Bloemen rond een foto van Heather Heyer in Charlottesville, Virginia, op de plek waar ze werd aangereden.Beeld epa

De neonaziwebsite The Daily Stormer zal binnen 24 uur offline worden gehaald naar aanleiding van een artikel over de 32-jarige Heather Heyer, het dodelijke slachtoffer van de aanslag met een auto eergisteren bij de rechts-extremistische betoging in Charlottesville. Ze wordt op de website onder andere uitgemaakt voor "dikke, kinderloze slet".

De omstreden website raakte in opspraak na een tweet van Amy Siskind, voorzitter van vrouwenrechtengroep The New Agenda, waarin ze opriep het artikel en de site te verwijderen. De webhost van de website, GoDaddy, antwoordde dat ze The Daily Stormer 24 uur hebben gegeven om een andere provider te vinden. Daarna wordt de website offline gehaald. Volgens GoDaddy heeft de website de servicevoorwaarden geschonden.

Kindermoordenaar

In het gewraakte artikel van gisteren wordt opgesomd waarom het volgens The Daily Stormer niet erg is dat Heyer dood is. Heyer was een van de tegendemonstranten die zaterdagavond de straat opgingen om hun ongenoegen te uiten over een mars van extreemrechts. Zij en vele anderen werden met opzet aangereden door de 20-jarige James Alex Fields.

Volgens de neonazisite zou Heyer als kinderloze vrouw van 32 jaar - "reproduceren is haar enige taak" - een last zijn voor de maatschappij. De schrijver vindt dat een vrouw van haar leeftijd al lang kinderen had moeten hebben. Hij neemt aan dat ze daarom al meerdere keren abortus heeft laten plegen en dat ze zelf een kindermoordenaar is.

Daarnaast beweert de website van rechts-extremist Andrew Anglin dat het haar eigen schuld was dat ze werd aangereden, omdat ze "door haar overgewicht te langzaam was om de auto te ontwijken".

Anonymous

Op The Daily Stormer staat sinds vandaag een artikel waarin vermeld staat dat de website is overgenomen door hackersgroep Anonymous, naar aanleiding van het artikel over Heyer. Volgens een van de Anonymous Twitteraccounts is het waarschijnlijk een nepbericht van de website zelf, als reactie op het offline halen.

Twitter bericht wordt geladen...