© RL

Boze Koç: “Ze verdenken mij van plannen bomaanslag”

Ahmet Koç, ondervoorzitter van de provincieraad voor sp.a, wordt maandag op het politiekantoor in Beringen verwacht. “Ze verdenken mij van het beramen van een bomaanslag en aanzetten tot haat en geweld”, briest Koç. “Dit raakt mij héél diep.”

sevn/heai

“Als dit in de publieke opinie verspreid geraakt, is het voor mij als politicus volledig gedaan.’ Ahmet Koç wond er vrijdag geen doekjes om in zijn gesprek met de Turkse staatsmedia. Het Limburgse provincie-raadslid, dat zijn sympathie voor president Erdogan niet onder stoelen of banken steekt, moet zich maandag op het politiekantoor van Beringen verantwoorden naar aanleiding van de rellen in Beringen na de mislukte staatsgreep in Turkije.

Facebookbericht

Die rellen zouden op gang gekomen zijn na een pittig Facebookbericht van Koç: ‘Allah, bescherm ons tegen de landverraders. Mensen kom in opstand, verenig u, geef hen geen kansen.’

“We moeten weten wat daar precies is gebeurd. Maar over de aard van de verdenkingen communiceren we niet”, zegt de politie.

“Belachelijker kan het niet meer worden”, vindt Koç die - zo schrijft De Standaard - vrijdag zelf aan het Turkse staatsagentschap Anadolu Agency liet weten waar hij van verdacht wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer