© ss

Medewerkster van zoo kan op nippertje ontsnappen aan aanval van panda

Hoe groot de aaibaarheidsfactor van een pandabeer ook mag lijken, het is en blijft een wild dier. Dat blijkt nog maar eens uit een voorval in de zoo van Edinburgh. Daar kon een medewerkster op het nippertje ontsnappen aan een aanval van een reuzenpanda.

nadb

Het incident vond vorig jaar plaats, maar werd al die tijd ontkend door de grote bazen van de dierentuin. Pas toen het personeel maandag een stilstaand beeld van de bewakingscamera’s liet uitlekken via de media, gaven ze het gevaarlijke voorval toe.

Op het beeld is te zien hoe een reuzenpanda een medewerkster van de zoo in een sneltempo nadert. Gelukkig hoorde het personeelslid het dier aankomen en kon ze op tijd vluchten. Anders had ze ernstig gewond kunnen geraken of zelfs dood kunnen zijn. Of was het wilde dier kunnen ontsnappen naar de publieke zone van de dierentuin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Territoriaal

Volgens enkele personeelsleden had iemand de pandabeer per ongeluk in zijn verblijf gelaten terwijl dat schoongemaakt moest worden. Omdat de dieren enorm territoriaal zijn, worden ze altijd op voorhand weggehaald. Maar dat was die dag dus niet gebeurd.

Door het beeld openbaar te maken, willen de werknemers de wantoestanden in de zoo aanklagen. “De medewerkster in kwestie heeft zich na het incident ziekgemeld en is nadien nooit meer teruggekomen”, klinkt het. “Ze hoorde de pandabeer net op tijd achter zich. Als ze niet zo snel was weggelopen, had ze dood kunnen zijn. Gaan we echt wachten op een ongeval voor er dingen veranderen?”

Volgens hen is er een ernstig tekort aan personeel waardoor ze niet genoeg tijd hebben om goed te zorgen voor de dieren. De bazen gaven maandag toe dat er zich een incident heeft voorgedaan. Op de andere klachten wensten ze niet te reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER