© AFP

Pantone lanceert Prince-paars

Kleureninstituut Pantone heeft aangekondigd dat ze het Prince-paars nu ook officieel wil opnemen in het kleurenpallet. Door het succes van Purple Rain en zijn voorliefde voor paars werd Prince door zijn fans vaak omschreven als 'The Purple One'.

elvh

De kleur paars zal altijd gelinkt worden aan Prince. Dit was symbolisch al het geval en nu brengt Pantone ook een echt Prince-paars op de markt. Pantone wil de kleur een even iconische status geven als de artiest zelf.

Prince verscheen vaker in het paars op het podium en droeg graag verschillende tinten van de kleur. "De officiële Pantone-kleur is gebaseerd op de paarse Yamaha-piano die met hem op tour zou vertrekken voor hij in 2016 op zijn 57ste heel onverwacht overleed", laat Pantone in een persbericht weten.De kleur zal niet Purple Rain genoemd worden maar wel Love Symbol#2 en verwijst daarmee naar het onuitspreekbare liefdessymbool dat Prince zelf heeft ontworpen en gelanceerd. Hij gebruikte het symbool tussen 1993 en 2000 ook als zijn naam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer