© Facebook

© Facebook

thumbnail: null
thumbnail: null

Moeder vindt briljante manier om te voorkomen dat dochter pest op school

De Amerikaanse Amy Beth Gardner maakte zich vorige week klaar voor een groot moment in het leven van haar oudste dochter Breonna: het begin van haar tijd op de middelbare school. Ze gaf het meisje een belangrijke les mee, die ze uitlegde aan de hand van een tube tandpasta. Die levenswijsheid gaat nu de hele wereld rond.

vwh

“Mijn dochter gaat morgen naar het middelbaar. We hebben haar kastje ingericht, ze heeft nieuwe uniformen en als verrassing kreeg ze een nieuwe rugzak”, schreef de moeder op haar Facebook-pagina. “Maar vanavond, voor ze naar bed ging, gaf ik haar een wijsheid mee.”

“Ik gaf haar een tube tandpasta en vroeg haar om deze uit te knijpen tot alle pasta op een schaaltje lag. Toen ze klaar was, vroeg ik haar op een kalme manier om de pasta weer in de tube te krijgen. Ik kreeg te horen dat ‘dat niet lukte’ en ‘het niet meer zou zijn als ervoor’. Ik liet haar uitpraten, maar dan was ik aan de beurt.”, staat er te lezen bij de foto van de uitgeknepen tube tandpasta.

“Je zal je dit schaaltje tandpasta je hele leven herinneren. Nu je naar de middelbare school gaat zal je zien hoe krachtig woorden kunnen zijn. Je zal de kans krijgen om woorden te gebruiken om mensen te kwetsen. Je zal ook zien hoe je andere woorden kan gebruiken om anderen op te peppen, anderen te inspireren en je liefde uit te drukken. Je zal soms de verkeerde keuzes maken - ik heb mijn woorden deze week drie keer verkeerd gekozen”, staat erbij.

Dan komt de hele pointe van het verhaal. “Net als deze tube tandpasta, kan je je woorden niet terugnemen als ze over je lippen zijn gerold. Kies je woorden er daarom zorgvuldig uit. Als anderen hun woorden verkeerd inzetten, let dan op de jouwe Maak elke ochtend de keuze om voor steunende, helpende woorden te kiezen. Wees gekend voor je vriendelijkheid en respect. Je zal het je nooit beklagen dat je voor vriendelijkheid hebt gekozen.”

De Facebook-post verzamelde in een mum van tijd meer dan 600.000 likes en werd bijna 700.000 gedeeld. De reacties onder de foto van de tandpasta zijn lovend. “Wat een slimme les voor iedereen, niet enkel voor kinderen”, komt vaak terug als commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer