© Photo News

Neymar wordt ambassadeur voor Handicap International

De Braziliaanse stervoetballer Neymar, recent voor een recordbedrag van 222 miljoen euro van Barcelona naar PSG getransfereerd, is de nieuwe ambassadeur van Handicap International. Dat maakte de ngo, die zich inzet voor mensen met een handicap en andere kwetsbaren, dinsdag in aanwezigheid van de voetballer bekend.

Neymar kroop aan de VN-zetel in het Zwitserse Genève met een voetbal op de “Broken Chair”-sculptuur, een reuzegrote stoel met een symbolisch geamputeerde poot. “Vanop de iconische sculptuur heeft Neymar een boodschap aan alle landen van de wereld gericht, om hen op te roepen personen met een handicap beter in de samenleving op te nemen”, aldus Handicap International in een mededeling.

De Braziliaanse aanvaller zou al langer met het lot van kinderen met een amputatie inzitten. “Hij wil projecten rond dit thema wereldwijd ondersteunen en heeft ook de wens uitgedrukt om een bezoek op het terrein te doen. Met deze samenwerking stelt Neymar zijn immense populariteit ten dienste van de meest kwetsbaren ter wereld.”

Bij zijn debuut in de Ligue 1 afgelopen zondag kon Neymar meteen scoren tegen Guingamp. Het werd 3-0.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer