Verdwaalde hond herenigd met baasje dankzij alerte buschauffeur van De Lijn

Een buschauffeur van De Lijn heeft maandag in Evere een verdwaalde hond op zijn bus aangetroffen. Van de eigenaar was op dat moment geen spoor. Na een korte zoektocht kon de politie het verloren gelopen dier terug herenigen met zijn baasje.

jdb

De verloren gelopen hond, een husky, stapte alleen op een bus van lijn 318 in Evere. De chauffeur kon de hond kalmeren en verwittigde de dispatching van De Lijn. Die liet de bus aan Brussel-Noord onderscheppen door een controleploeg en een politiepatrouille. Daar kon het dier van de bus gehaald worden. De politie spoorde de eigenaar van de husky op, zodat het dier later op de dag met zijn baasje herenigd werd

Het was chauffeur Mario Bosman die het dier op de bus kreeg: “De hond stapte op aan een halte in Evere. Reizigers lieten me weten dat hij al een tijdje alleen op de drukke Leuvensesteenweg rondliep. Normaal nemen we geen dieren zonder begeleider mee. Maar ik kon deze hond moeilijk alleen laten op zo’n gevaarlijke plek. Ik heb het dier gekalmeerd en de dispatching van De Lijn opgeroepen. Zij zouden de bus verderop laten onderscheppen. Daarna zette ik mijn reis op lijn 318 verder in de richting van Brussel.”

Chip in het oor

Een woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord bevestigt dat een interventieploeg zich aan het Brusselse Noordstation over de hond kon ontfermen. Op het commissariaat is de chip in het oor van de hond uitgelezen. Zo kon de husky later op de dag herenigd worden met zijn gelukkige baasje. “Ik ben zelf een grote dierenvriend, ik ben dus blij dat de hond terecht is”, besluit Bosman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen