Geen problemen meer voor Proximus-spelers van Pokémon GO

Goed nieuws voor Proximus-abonnees die sinds gisteren geen Pokémon Go meer konden spelen: Niantic, de beheerder van het spel, heeft vanochtend de verbindingen gedeblokkeerd. Dat meldt Proximus. Niantic had Proximus-klanten gisteren buitengesloten omdat er een valsspeler met een prepaidkaart in het spel was.

Om wereldwijd alle spelers te beschermen is er volgens Proximus gisterochtend bij Niantic een beveiligingsmechanisme in werking getreden en werd de verbinding met het Proximus-netwerk deels verbroken. "Dit kwam door misbruik met vele simultane data verbindingen, door een speler met een anonieme prepaid kaart", klinkt het in een persbericht.

Proximus had een promotie lopen voor Pokémon-spelers: van begin augustus tot eind oktober wordt het dataverbruik dat voor het spel gebruikt wordt niet aangerekend. En die aanbieding heeft het bedrijf kennelijk de das omgedaan, want iemand met een prepaidkaart heeft er misbruik van gemaakt. Daarom heeft Proximus beslist om het gratis aanbod niet langer aan te bieden aan prepaid-klanten. De promotie loopt wel nog voor abonnees. 

Meest gelezen