Steve De Ridder verhuist definitief naar eerste liefde Lokeren

Sporting Lokeren heeft zaterdag de transfer van Steve De Ridder afgerond. Bij de Oost-Vlamingen tekent de aanvallende middenvelder een contract tot 2020. De Ridder komt over van FC Kopenhagen, dat hem vorig jaar succesvol uitleende aan Zulte Waregem. Bij de West-Vlaamse fusieploeg scoorde hij vijf goals in 39 wedstrijden. De Ridder speelde zes jaar in de jeugd bij Lokeren.

jtp

“Wij vinden Steve een erg waardevolle speler voor onze groep. Hij heeft heel wat kwaliteiten: hij is Belg, kent onze competitie, is een jongen van de streek die zelfs het huis vrij goed kent. Maar vooral: hij heeft een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Samen met de andere Belgische jongens moet hij de kleedkamer op sleeptouw kunnen nemen”, aldus Willy Reynders, sportief directeur van Lokeren.

Steve De Ridder is uiteraard bijzonder opgetogen met zijn transfer. “Ik wou per se naar België terugkeren, het liefst bij een ploeg waar ik een zekere affiniteit mee heb”, aldus de aanvallende middenvelder op de site van Lokeren. “Ik mis natuurlijk wel wedstrijdritme, maar daar ga ik onmiddellijk werk van maken. Ik ken heel wat spelers persoonlijk. De Belgen natuurlijk, maar ook Guus Hupperts bijvoorbeeld. En de coach, daar heb ik ook al mee gewerkt.”

“Dat ik nu weer wedstrijden zal kunnen spelen met mijn familie op de tribune, doet ontzettend deugd. Dat miste ik. Ik presteer het best in een omgeving waarin ik me thuis voel. De supporters mogen er op rekenen: ik zal me meer dan honderd procent geven.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer