Zwangere Serena Williams wil “spectaculair snel” comeback maken

Serena Williams, momenteel zwanger van haar eerste kind, heeft in een lange interview aan Vogue laten weten er op de Australian Open volgend jaar (15 januari-28 januari) opnieuw te willen staan. De Amerikaanse 23-voudig grandslamwinnares wil drie maanden na haar bevalling voor een “spectaculaire terugkeer op het circuit” zorgen.

De 35-jarige Williams, die dit jaar de Australian Open nog won terwijl ze al zwanger was, heeft nog grote plannen. “Ik ga alles geven om terug te komen. Liefst al op de Australian Open. Eén ding is alvast zeker: de zwangerschap geeft mij nieuwe kracht. Na de geboorte van mijn kind zal ik altijd iets hebben om naar uit te kijken. Ik moet en wil nog altijd winnen, maar vanaf nu zal ik een verliespartij makkelijker een plaats kunnen geven.”

Williams wil graag het record Margeret Court breken. Zij staat momenteel op 24 grandslamzeges, Williams op 23. “Als die kans zich voordoet, ga ik dat record zeker proberen te breken.”

De Amerikaanse kwam de voorbije vier maanden niet in actie in toernooien en zakte zo van de eerste naar de vijftiende plaats op de WTA-ranking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Australian Open