© Photo News

Van Avermaet wil dit weekend leidersplaats in de WorldTour-ranking verstevigen

Greg Van Avermaet (BMC) staat zondag aan het vertrek van de EuroEyes Cyclassics in Hamburg, de volgende WorldTour-wedstrijd. Van Avermaet wil in Duitsland opnieuw punten scoren om zijn leidersplaats in de WorldTour-ranking te verstevigen.

“Greg Van Avermaet zit zoals steeds in goede vorm”, kondigde ploegleider Fabio Baldato aan. “Hij is gemotiveerd om in Hamburg opnieuw WorldTour-punten te scoren als de kans zich voordoet.”

“De benen waren in de BinckBank Tour nog uitstekend”, was Van Avermaet, die in Hamburg met Loïc Vliegen nog een Belgische ploegmakker mee krijgt, zelf duidelijk. “Hamburg is niet echt een doel - mijn belangrijkste doelen in het najaar komen later (de Canadese WorldTour-wedstrijden en het WK, nvdr.) - maar het is een wedstrijd waarin ik verder aan mijn vorm kan werken.”

Momenteel telt Van Avermaet 2.956 punten in de WorldTour-ranking, 441 punten meer dan de Nederlander Tom Dumoulin (Sunweb), die na de Giro vorige week ook de BinckBank Tour op zijn naam schreef.

Selectie BMC voor Cyclassics Hamburg:

Silvan Dillier (Zwi), Jempy Drucker (Lux), Floris Gerts (Ned), Amaël Moinard (Fra), Manuel Quinziato (Ita), Greg Van Avermaet (BEL), Loïc Vliegen (BEL), Danilo Wyss (Zwi)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer