Direct naar artikelinhoud
De wei, de wereld

Editie 32 van Pukkelpop op gang getrapt

Editie 32 van Pukkelpop op gang getrapt
Beeld Stefaan Temmerman

De 32ste editie van Pukkelpop is in Kiewit van start gegaan. Festivalgangers met een combi- of donderdagticket waren vanaf 18 uur welkom op de weide. Met 243.000 bezoekers over het hele weekend is deze editie, op enkele honderden tickets na, volledig uitverkocht.

Vanaf 12 uur 's middags stroomden de festivalgangers toe op de campings: ze waren met meer dan 18.000. Vanaf 18 uur gingen ook de deuren van de festivalweide open. Enkel bezoekers met een combi- of een donderdagticket zijn vanavond welkom om te genieten van optredens van onder meer Boef, Delv! s en Kraantje Pappie. Om 19 uur trapt TheColorGrey het festival af.

De 32ste editie van Pukkelpop is bijna volledig uitverkocht, op enkele honderden dagtickets voor donderdag en vrijdag na. De festivalorganisatie verwacht zowel donderdag, vrijdag als zaterdag zowat 66.000 bezoekers. Op woensdag is dat wat minder, met 45.000 festivalgangers. In totaal maakt dat een Pukkelpop-weekend met 243.000 bezoekers.

Ontvang nu gratis updates vanop Pukkelpop. De Morgen kampeert op de festivalweide in Kiewit. Volg het, bij jou thuis of op de wei, via Facebook Messenger. Ga rechtstreeks van start met De Morgen Cult. in Messenger. Je moet alleen maar de stappen volgen.

Editie 32 van Pukkelpop op gang getrapt
Beeld Stefaan Temmerman

The first festival visitors are arriving! Let the party get started! #pkp17

Een foto die is geplaatst door null (@) op