Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Wat u vandaag moet onthouden uit het nieuws

Born to be Bond: Daniel Craig slikt een dure eed in en kruipt nogmaals in de huid van 007.Beeld EPA

Er zijn geen algemene regels, te weinig transparantie en grillige vergoedingen in de Vlaamse mandaten en agentschappen. Trumps topadviseur Steve Bannon zet radicaal-rechts weg als 'losers'. En in het zuiden van het land staat de politieke barometer op onweer. Het belangrijkste nieuws van deze ochtend.

In het nieuws

Wildgroei aan mandaten en agentschappen
Björn Rzoska, Vlaams Parlementslid voor Groen, vroeg bij de regering informatie op over alle Vlaamse agentschappen. "Het is een wildgroei aan structuren", stelt hij vast. "Dit staat goed bestuur in de weg."

Steve Bannon kapittelt rechts-extremisten
In een interview met tijdschrift The American Prospect deed topadviseur van het Witte Huis Steve Bannon enkele onverwachte uitspraken, onder meer over de rechts-extremisten van Charlottesville. Bannon noemde hen "losers" en "clowns".

Steve Bannon.Beeld AP

Makelaars vragen tot 500 euro voor u een huis mag huren
Steeds meer vastgoedmakelaars vragen aan kandidaat-huurders een voorschot. Dat bedrag kan oplopen tot 500 euro. Het Vlaams Huurdersplatform reageert verbolgen op de praktijk.

Daniel Craig blijft dan toch James Bond (want het kon niet anders)
Sorry, Idris Elba. Daniel Craig wordt opnieuw Bond, in lijn met de verwachtingen. Want alle goede bedoelingen ten spijt, de filmindustrie blijft oerconservatief.

Wat u ook mag weten

Zelfs San Sebastian is de toeristen beu
Na protesten in Barcelona demonstreren vandaag ook jongeren in San Sebastián tegen het massatoerisme in de stad. Ze zijn niet tégen toerisme op zich, maar het moet groener en duurzamer.

99 cent voor 10 minuutjes stilte
Een opvallende binnenkomer op de hitlijst van iTunes: een track die tien minuten lang doodstil is. Het nummer 'A a a a a Very Good Song' staat op nummer 35 in de Top 100 en niet omdat muziekfans opeens hebben besloten dat ze genoeg hebben van instrumenten en gezang.