Levenslang voor dader van verkrachting 100-jarige vrouw

Een momenteel 37-jarige Amerikaan is wegens de verkrachting van en doodslag op een 100-jarige vrouw tot levenslang veroordeeld. De strafmaat werd donderdag al bepaald, schreef de Washington Post zaterdag. Een jury van gezworenen in Sedgwick County (Kansas) had de dader vorige maand al schuldig bevonden.

De dader was in september 2014 ‘s ochtends vroeg de woning van de vrouw binnengedrongen. De bejaarde leefde volledig zelfstandig en bewoog zich voort met een rollator. Na de overval sukkelde ze tot bij de buren enkel bedekt door een handdoek. In het ziekenhuis had ze een verwarde uitleg gegeven. Een man zou haar woning zijn binnengedrongen en geprobeerd hebben haar te verkrachten. Ze kon zich enkel nog herinneren dat ze heen en weer werd gesleurd en geslagen.

Uit een onderzoek bleek dat ze daadwerkelijk was verkracht en daarbij ernstig verwondingen had opgelopen, schreef de Washington Post zich baserend op gerechtsdocumenten. De dader kon door middel van DNA-sporen geïdentificeerd worden. Zijn slachtoffer stierf een maand later, volgens de Wichita Eagle ten gevolge van een longembolie, die door haar opgelopen verwondingen was veroorzaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer