© Photo News

Eden Hazard genomineerd voor FIFA Speler van het Jaar

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de 24 genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van de prijs “FIFA Speler van het Jaar 2017”. Daarbij één Belg: Eden Hazard, die Chelsea vorig seizoen naar de Engelse landstitel leidde. De winnaar wordt bekendgemaakt op 23 oktober in Londen.

md

Real Madrid is zoals verwacht hofleverancier op de longlist. Maar liefst zeven spelers van De Koninklijke zijn genomineerd: Cristiano Ronaldo, Dani Carvajal, Toni Kroos, Marcelo, Luka Modric, Keylor Navas en Sergio Ramos. Cristiano Ronaldo was vorig jaar laureaat van de eerste editie, voor Lionel Messi en Antoine Griezmann.

De winnaar wordt gekozen waarbij de vier belangrijkste partijen van het voetbal zijn betrokken: de bondscoaches, de aanvoerders, een mediastaal en de fans. Voetbalfans kunnen voor hun favoriet stemmen op de FIFA-website van 21 augustus tot 7 september.

De winnaar zal op 23 oktober gekend zijn. In Londen heeft dan de “Best FIFA Awards” plaats. Op de plechtigheid worden de beste FIFA-voetballer en speelster gekozen naast de beste mannelijke en vrouwelijke trainer van het jaar.

De genomineerden:

Leonardo Bonucci

Gianluigi Buffon

Pierre-Emerick

Dani Carvajal

Cristiano Ronaldo

Paulo Dybala

Antoine Griezmann

Eden Hazard

Zlatan Ibrahimovic

Andres Iniesta

Harry Kane

N’Golo Kante

Toni Kroos

Robert Lewandowski

Marcelo

Lionel Messi

Luka Modric

Keylor Navas

Manuel Neuer

Neymar

Sergio Ramos

Alexis Sánchez

Luis Suárez

Arturo Vidal

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer