Direct naar artikelinhoud

Verdwenen Zweedse journaliste waarschijnlijk overleden

De Zweedse journaliste Kim Wall in de duikboot op 11 augustus, voordat ze verdween.Beeld afp

De politie van Kopenhagen bevestigt dat ze op zoek zijn naar een lijk in de zoektocht naar de verdwenen Zweedse journaliste Kim Wall. Wall verdween vorige week tijdens een tocht op een duikboot. De Deense politie gaat er nu van uit dat ze overleden is.

De lokale politie veronderstelt dat ze het lijk van Wall zullen vinden in de Øresund (of Öresund), de zeestraat tussen Denemarken en Zweden. Dat meldt de politiechef, Jens Møller Jensen, vandaag in een persvideo. "De zaak wordt achter gesloten deuren onderzocht, dus ik kan maar weinig zeggen", aldus Jensen. "We hebben het lichaam nog steeds niet gevonden. Wij zijn momenteel op zoek naar een lijk in de omgeving van Køge, zowel aan de Deense als aan de Zweedse kant van de zee."

Onderzoek naar Madsen

De 30-jarige Wall verdween vorige week donderdag nadat ze op een duikboot was gestapt met uitvinder en entrepreneur Peter Madsen. De onderzoeksjournaliste was bezig met een onderzoek naar Madsen, die eigenaar was van de boot. Op vrijdag werd Madsen terug naar de haven in Kopenhagen gebracht nadat de duikboot gezonken was. Wall werd echter niet teruggevonden, en toen later de duikboot opgevist werd bleek ze ook daar niet te zijn.

De politie wist eerder al te zeggen dat de duikboot opzettelijk tot zinken gebracht was, waarschijnlijk door Madsen. Hij werd in verdenking gesteld van moord, maar ontkent de beschuldigingen.

Zweedse en Deense reddingswerkers zijn in de Öresund op zoek naar het lijk van Wall.Beeld afp