© Theo Derkinderen

Politie neemt maatregelen voor KV Mechelen-Antwerp

De politie is helemaal voorbereid voor het treffen tussen KV Mechelen en Antwerp, zaterdagavond. Om incidenten te vermijden is een combiregeling van kracht en zullen de bussen van Antwerp door de politie begeleid worden.

Theo Derkinderen

KV Mechelen - Royal Antwerp FC wordt een wedstrijd waar met argusogen wordt naar uitgekeken. Zeker na de incidenten in Mortsel, van vorig weekend. Toen werd een bus van Beerschot-Wilrijk aangevallen door hooligans van Antwerp.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek laat niet in haar kaarten kijken over de maatregelen die ze treft. Evenmin wordt er gecommuniceerd over het aantal politiemensen dat wordt ingezet. “De wedstrijd tegen Antwerp is één van de risicowedstrijden voor KV Mechelen dit seizoen. Van elke wedstrijd maken wij op voorhand een risicoanalyse op. Als er enkele dagen, of zelfs uren, voor de wedstrijd feiten gebeuren die een invloed kunnen hebben op het gedrag van supporters, dan kan de risicoanalyse steeds worden aangepast”, reageert politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Voor de supporters van Antwerp gelden zaterdag alvast strenge regels. “Omdat het een risicowedstrijd is, zullen de loketten op de dag van de wedstrijd gesloten zijn. De supporters van Antwerp moeten de verplaatsing met erkende supportersbussen maken en in het bezit zijn van een geldig ticket. Daarnaast zullen de bussen van Antwerp op de E19 worden opgepikt door politieploegen en onder onze begeleiding naar de supporterszone worden gebracht.”

Die zone ligt aan de Ziekebeemden en strekt zich uit tot de Kadodderstraat. Alles samen worden er 22 bussen met Antwerp-supporters verwacht, goed voor ongeveer 1.100 fans.

Ook bij KV Mechelen zelf is het alle hens aan dek voor de wedstrijd. “Alleen mensen die geregistreerd staan bij onze club kunnen tickets aankopen. Voetbalfans die occasioneel eens een wedstrijd willen komen bekijken en niet in onze bestanden voorkomen, zullen geen ticket kunnen kopen. Puur uit voorzorg”, pikt algemeen manager Marc Faes van KV Mechelen in. “Ook de mensen die zich inschreven voor het etentje voor de wedstrijd, vaak op uitnodiging van business partners, zijn gescreend. Bijna tachtig mensen zijn geweigerd omdat ze als Antwerp-supporter gekend zijn. En in de vipruimte willen we koste wat het kost problemen vermijden.”“Ik verwacht geen problemen tussen onze supporters en die van Antwerp. Meer nog, zowel onze supporters als die van Antwerp hebben mekaar gesteund toen onze clubs in de problemen zaten. Laat ons hopen dat na de rellen in Mortsel het gezond verstand zegeviert en dat het zaterdagavond een feestelijke voetbalavond wordt. Met KV Mechelen als winnaar. Uiteraard.”

MEER OVER KV Mechelen