© PN

Sky fractie sneller dan Movistar in ploegentijdrit Vuelta

Ongelooflijke ontknoping in de openingstijdrit van de Vuelta. Team Sky en Movistar raakten verwikkeld in een secondenstrijd om de dagzege. Uiteindelijk trok Team Sky aan het langste eind. De Brit Peter Kennaugh is de eerste leider.

Jonas Verheyen

De renners kregen een verraderlijk golvend parcours voor de wielen geschoven in de 27.8km lange openingstijdrit van deze Ronde van Spanje. Astana kreeg meteen met pech af te rekenen toen ze moesten wachten op hun jonge kopman Miguel Angel Lopez.

Bora-Argon 18 zette als eerste ploeg een stevige richttijd neer van 31’14. Het oponthoud van Miguel Angel Lopez kwam Astana duur te staan. Zij kwamen 1 seconde tekort om de tijd van de Duitse formatie te verbeteren. Ook IAM Cycling, Dimension Data, Lotto Soudal en FDJ konden verrassend genoeg niet tippen aan de tijd van Bora.

Snelle Belgen

Etixx QuickStep was de eerste ploeg die een eind kon maken aan de heerschappij van de Duitse formatie. Stybar, Lampaert en co klokten 35 seconden sneller af dan Bora-Argon.

De Australische formatie Orica-BikeExchange vormde een bedreiging voor Etixx. Onderweg lieten zij snellere tussentijden opmeten en ook aan de finish waren ze 16 seconden sneller.

BMC leek een ferme klant voor de dagzege te worden. Op het laatste tussenpunt waren ze zes seconden sneller dan Orica. De ploeg van landgenoten Teuns en Gilbert kon het hoge tempo niet vasthouden en gaf aan de finish 1 seconde toe op Orica.

Team Movistar deelde zijn tijdrit wel perfect in. De Spanjaarden maakten zich meester van de tijd van Orica. Wie anders dan Alejandro Valverde reed als eerste over de streep bij de Spanjaarden.

Team Sky was de enige ploeg die Movistar nog kon bedreigen. Aan de finish waren Chris Froome en co een zucht sneller dan Movistar. De Brit Peter Kennaugh gooide zijn wiel als eerste over de eindstreep en mag als eerste de rode leiderstrui aantrekken.

Tijdsverlies Contador

Favoriet Alberto Contador en Tinkoff kregen meteen een rekening van 52 seconden gepresenteerd. Zondag volgt een eerste vlakke etappe in deze Vuelta. De renners moeten tussen Ourense en Baiona 160,8 hoofdzakelijk vlakke kilometers overbruggen.

Uitslag

1. TEAM SKY 30' 37''2. MOVISTAR TEAM + 00' 00''3. ORICA BIKEEXCHANGE + 00' 06''4. BMC RACING TEAM + 00' 07''5. ETIXX - QUICK STEP + 00' 22''6. TREK - SEGAFREDO + 00' 50''7. CANNONDALE-DRAPAC PRO CYCLING TEAM + 00' 52''8. TINKOFF + 00' 52''9. BORA-ARGON 18 + 00' 57''10. ASTANA PRO TEAM + 00' 58''11. FDJ + 01' 05''12. IAM CYCLING + 01' 13''13. TEAM KATUSHA + 01' 17''14. DIMENSION DATA + 01' 17''15. LOTTO SOUDAL + 01' 27''

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer