Somber weekend voor de boeg, maar volgende week temperaturen tot 27 graden

© ss

Echt schitterend weer hebben we deze zomervakantie niet gezien. De komende dagen blijven bewolkt met kans op regen, maar vanaf woensdag lijkt er beterschap op komst.

nadb

Zaterdag is het wisselvallig, vrij winderig en fris met opklaringen en wolkenvelden. In de voormiddag kunnen er reeds enkele buien vallen, eerst in het noordwesten, later ook in de andere streken. In het noordwesten is er 's ochtends zelfs kans op een donderslag.

In de namiddag wordt het droger in de westelijke landshelft. In het oosten neemt de kans op buien toe en is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten.

Maxima van 15 of 16 graden op de Ardense hoogten en van 19 tot 21 graden in de andere streken. De wind ruimt snel van zuidwest naar west. In de voormiddag waait het matig tot af en toe vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot af en toe krachtig aan zee met rukwinden van 55 tot 65 km/h in het noordwesten. Na de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Zaterdagavond en nacht wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt en droog. Boven zee ontstaan nog enkele buien die mogelijk de kust of het noordwesten van het land bereiken. In de Ardense valleien kan tegen de ochtend aan nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 6 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Zondagochtend is het droog en vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking echter toe, met vooral over het noorden van het land kans op enkele buitjes. We verwachten maxima van 16 tot 18 graden in de Ardennen en van 19 tot 21 graden elders bij een matige zuidwestenwind ruimend naar west.

Maandag verwachten we rustig maar vaak grijs weer met veel bewolking waaruit af en toe wat regen kan vallen. In de namiddag wordt het mogelijk iets droger. De maxima liggen in de buurt van 19 of 20 graden in het centrum van het land bij een zwakke wind uit veranderlijke richting. Dinsdag is het eerst zwaarbewolkt met nog hier of daar een buitje. In de namiddag is er meer plaats voor zon en wordt het warmer. maxima tot 24 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Woensdag wordt het zonnig en warm. Een zuidoostelijke stroming voert onstabiele maar droge lucht over onze streken aan. Maxima van 22 tot 27 graden. Voor het einde van de week wordt de onzekerheid groot. Waarschijnlijk blijft het nog vrij warm maar wordt het mogelijk onweerachtig: donderdag vooral in het oosten, vrijdag in het hele land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen