Waasland-Beveren en Malinwa houden elkaar in evenwicht

Waasland-Beveren is er nog steeds niet in geslaagd een competitiewedstrijd in deze jaargang winnend af te sluiten. De thuisploeg stond op de Freethiel net voor tijd nochtans 2-1 voor tegen KV Mechelen, maar Nicolas Verdier maakte in extremis nog gelijk.

jvh

Waasland-Beveren

KV Mechelen

Al vlug in de wedstrijd Waasland-Beveren - KV Mechelen opende Siebe Schrijvers de score met een heerlijke vrije trap voorbij Moris. Op het kwartier verdubbelde Seck met het hoofd de voorsprong na een corner. Gaandeweg knokte KV Mechelen zich toch nog in de partij en kort voor het half uur scoorde Bjelica vanop afstand tegen. In het slotkwartier waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen, maar het bleef 2-1 na een degelijke eerste helft.

Meteen in de tweede helft had Kolovos de kans op 2-2, maar hij mikte in het zijnet. Daarna beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en monopoliseerde Malinwa de bal. Behalve wat afstandsschoten en lange ballen leverde dit niks op. Beetje bij beetje leek het erop dat Waasland-Beveren zijn eerste driepunter binnen had, tot Verdier (randje buitenspel) toesloeg in de slotminuut. Zo blijven de geel-blauwen onderaan bengelen zonder overwinning en met 2 op 12. KV Mechelen is een middenmotor met 5 op 12.