Westerlo troosteloos laatste in 1B na uitschuiver bij Union

Westerlo heeft tot nu toe nog niet veel plezier beleefd aan de gedwongen comeback in de tweede voetbalklasse. De Kemphanen puurden één punt uit de eerste twee wedstrijden. Ook bij Union hebben de Kempenaren geen punten kunnen sprokkelen. Ex-speler Julien Vercauteren bracht in de eerste helft de Brusselaars op voorsprong, na de rust diepten Ferber en opnieuw Vercauteren de voorsprong verder uit tot 3-0. Door het verlies staat Westerlo troosteloos laatste in 1B met één punt uit drie wedstrijden.

JoRo

Het was Julien Vercauteren die Union in de eerste helft op voorsprong bracht met een raak schot in de 39e minuut. In de tweede helft waren Roman Ferber (58.) en opnieuw Vercauteren (74.) de doelpuntenmakers.

Dankzij de overwinning is Union verlost van de rode lantaarn na twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden. Westerlo heeft zijn start na de degradatie uit de Jupiler Pro League volledig gemist en blijft na drie wedstrijden achter met amper één schamel puntje. Vrijdagavond openden Lierse en Roeselare de derde speeldag met een 2-2 gelijkspel. OHL en Cercle Brugge spelen zaterdagavond nog tegen elkaar om 20u30. Beerschot-Wilrijk en Tubeke sluiten zondag de speeldag af om 16u.