© Photo News

Jakobsen sprint naar zege in Ronde van de Toekomst

Fabio Jakobsen heeft de tweede rit in de Ronde van de Toekomst (Fra/2.NCup) gewonnen. De Nederlandse belofte sprintte naar de zege in Bignan en haalde het voor de Colombiaan José Alvaro en de Noor Kristoffer Halvorsen. Bjorg Lambrecht werd eerste landgenoot op een tiende stek. De Deen Kasper Asgreen behoudt zijn leiderstrui na winst in de openingsrit.

Na de animo in de openingsrit ging het er zaterdag iets traditioneler aan toe in de tweede etappe van de Ronde van de Toekomst. Een obligate vlucht van de dag kreeg al vroeg vorm met twee Fransen: Adrien Garel en Maxime Roger die maximaal 3:50 kregen van het peloton.

Hun vlucht zou niet dragen tot het eind, het peloton wilde in deze vlakke etappe een massasprint en op zo’n 20 km van de finish werd het duo gegrepen. De Noor Rasmus Fossum Tiller probeerde nog te verrassen in het slot, maar zijn poging zou stranden en de sprint werd voorbereid.

Die sprint werd nog ontsierd door een valpartij waardoor het een finish werd met een beperkte groep. Jakobsen toonde zich de snelste en won met enkele lengtes voorsprong. Uitgerekend op de dag dat bekend raakte dat de 20-jarige Nederlander de komende twee seizoenen bij Quick-Step Floors zal koersen, mocht hij dus ook nog eens juichen in Frankrijk, goed voor zijn zesde overwinning van het seizoen.

Kasper Asgreen behoudt de leiding in het klassement, onze landgenoot Lambrecht staat tiende op op vier seconden van de Deen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer