Aantal slachtoffers bomaanslag Turks trouwfeest opgelopen tot 50

Na de bomaanslag op een trouwfeest in de stad Gaziantep in het zuidoosten van Turkije is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen naar 50. De zender CNN Türk berichtte zondag onder aanhaling van de provinciegouverneur dat ook meer dan 90 mensen verwondingen hebben opgelopen.

Gouverneur Ali Yerlikaya liet eerder weten dat de aanval op het trouwfeest, die plaatsvond rond 21.40 uur Belgische tijd, mogelijk een zelfmoordaanslag was.

Volgens parlementslid van regerende AKP, Mehmet Erdogan, is de aanslag mogelijk het werk van terreurgroep Islamitische Staat of de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. En ook vicepremier Mehmet Sismek vermoedt dat het om een zelfmoordaanslag gaat. Hij zei dat het "barbaars is om een trouwfeest aan te vallen". "Het doel van het terrorisme is om de mensen bang te maken, maar dat zullen we niet accepteren", stelde hij.

Gaziantep ligt op 64 kilometer van de Syrische grens. In mei kwamen in de provincie nog twee politieagenten om het leven door een zelfmoordaanslag, aldus BBC. Het zuiden van het land wordt wel vaker getroffen door dodelijke explosies, die worden toegeschreven aan ISIS of de PKK. Vaak zijn de aanslagen gelinkt aan de situatie in Syrië, waar in Aleppo momenteel weer zwaar gevochten wordt.

De aanslag werd nog niet opgeëist.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer