© rr

© rr

© rr

© Sven Van Haezendonck

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dronken twintiger rijdt slaapkamer binnen: bejaard koppel bevrijd van onder brokstukken

In het centrum van Bornem is een bejaard koppel zondagochtend gewond geraakt nadat een twintiger dronken hun slaapkamer was binnen gereden. De hele slaapkamer werd herschapen in een enorme ravage. Als bij wonder overleefde het echtpaar de crash

Sven Van Haezendonck

Het zware ongeval gebeurde zondagochtend omstreeks 4u20 in de Kasteelstraat. De 21-jarige jongeman uit Rumst die met zijn Mercedes uit de tegenoverliggende Achterweidestraat kwam, boorde zich half in de gevel van een appartementsgebouw. Net achter die gevel bevond zich de slaapkamer van de twee zeventigers. Als bij wonder overleefden zij de crash.

De brandweer haalde het paar van onder de brokstukken. Twee ziekenwagens van Bornem en Temse brachten de slachtoffers gewond en in shock over naar de Sint-Jozefkliniek, die net aan de overzijde van de straat ligt.

"Geen structurele problemen aan gebouw"

De brandweer had nog tot 7u30 werk met het stutten van de gevel en het weghalen van de auto. Ze kreeg daarvoor de hulp van werkmannen van de gemeente. "Er zijn structurele problemen. Het gebouw is opnieuw vrijgegeven. De bewoners hebben veel geluk gehad", zegt luitenant Ivan Vergauwen van de brandweerpost Bornem van de hulpverleningszone Rivierenland.

Onaangepaste snelheid

De bestuurder van de auto kroop zelf nog uit zijn wrak. Ook hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs moest hij meteen voor vijftien dagen inleveren. "Hij reed aan een onaangepaste snelheid, en hij was onder invloed", zegt woordvoerder Peter Peereboom van de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen.

Gezien zijn jonge leeftijd zal hij opnieuw zijn rijbewijs moeten behalen. "Hij riskeert ook een rijverbod, een geldboete en hij zal alle kosten moeten vergoeden", legt substituut Peereboom uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER