Bestuurder "vergist zich van pedaal" en rijdt slaapkamer bejaard koppel binnen

In Bornem, in de provincie Antwerpen, is een bestuurder vanochtend vroeg de slaapkamer van een bejaard koppel binnengereden. De man vergiste zich naar eigen zeggen van pedaal, maar had ook te veel gedronken. De ravage is enorm en de twee inwoners zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 4.30 uur vanochtend, op het kruispunt van de Kasteelstraat en de Achterweidestraat. Op die T-kruising reed de auto rechtdoor en boorde zich zo in de slaapkamer van een bejaard echtpaar dat op de benedenverdieping van een appartementsgebouw woont en aan het slapen was op het moment van de feiten.

De bestuurder, een 21-jarige man uit Rumst, reed naar eigen zeggen nog niet zo lang met een wagen met automatische versnellingsbak en had zich van pedaal vergist: in plaats van te remmen, had hij gas gegeven. De man had ook te veel gedronken. "Hij mag zich aan een boete en een rijverbod verwachten en zal wellicht ook zijn rijbewijs opnieuw moeten behalen", zegt Peter Peereboom van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

"Wagen staat halverwege slaapkamer"

De burgemeester van Bornem, Luc De Boeck (CD&V), ging vanochtend zelf ter plaatse. "De wagen staat halverwege de slaapkamer. Ik ben zelf even gaan kijken en het bed is gewoon opgeschoven", zei hij aan VRT Nieuws. "Het koppel is dus wakker geworden met de auto vlak naast hun bed."

"Wonder boven wonder zijn de twee personen enkel met kwetsuren - en niet in levensgevaar - overgebracht naar het ziekenhuis", zo verklaarde hij nog. De man had gekneusde ribben opgelopen, zijn vrouw een gebroken teen. De bestuurder van de Mercedes had een schaafwonde aan de knie.

De brandweer heeft het gebouw gestut en heeft het ondertussen ook kunnen vrijgeven. "Er zijn geen structurele problemen aan het gebouw, maar de ravage aan het appartement is enorm."

Meest gelezen