© REUTERS

IAAF-voorzitter Sebastian Coe relativeert lege zitjes in olympisch stadion

Sebastian Coe blikte zaterdag tevreden terug op de olympische atletiekcompetitie. Het was een opmerkelijke week in Rio”, sprak de voorzitter van de atletiekfederatie. “De atleten hebben de wereld begeesterd.”

“We hebben geleerd dat onze sport leeft en sterk is. En dat ze op een sterke publieke belangstelling mag rekenen”, sprak Coe. Nochtans waren er telkens heel wat lege zitjes in het stadion. “Maar in dit tijdperk wordt sport op een heel andere manier geconsumeerd”, relativeert de IAAF-voorzitter. “In vergelijking met de Spelen van 2012 in Londen had onze website twee keer zoveel bezoekers en het aantal mobiele gebruikers is zelfs met 361 procent gestegen. Natuurlijk willen we volle stadions zien, maar dat zou nog altijd niet reflecteren dat het kampioenschap door meer mensen dan ooit tevoren gevolgd is.”

Als meest opzienbarende prestaties van de Spelen zal Coe de dubbel van Mo Farah, het laatste olympisch optreden van Usain Bolt en het wereldrecord op de 400 meter van Wayde van Niekerk onthouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer