Nederlagen voor Laurent Ciman en Jelle Van Damme

Jelle Van Damme (met Los Angeles Galaxy) en Laurent Ciman (met Montréal Impact) hebben zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer een nederlaag geleden.

Ciman ging met Montréal Impact thuis met 0-3 onderuit tegen Chicago Fire, nochtans de rode lantaarn in de Eastern Conference. Luis Emilio Solignac (15.) opende de score voor de bezoekende ploeg. In de 73e minuut verdubbelde David Accam de score. Een minuut voor affluiten legde Matt Polster de eindstand vast. Ciman, die geel kreeg in de 44e minuut, maakte de 90 minuten vol.

In de stand van de Western Conference is LA Galaxy vijfde met 38 punten. FC Dallas leidt met 45 punten, maar heeft wel twee wedstrijden meer op de teller. In de Eastern Conference staat Montréal Impact met 33 punten op de vijfde plaats. Koploper New York City telt 41 punten met twee wedstrijden meer gespeeld.

LA Galaxy ging met 1-0 onderuit bij New York City. David Villa scoorde al na zes minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. De 34-jarige Spaanse spits lukte zijn 16e treffer van het seizoen. Voormalige Premier League-middenvelders Frank Lampard (New York) en Steven Gerrard (Los Angeles) keken elkaar voor het eerst in de ogen sinds hun verhuis naar de Verenigde Staten. Van Damme stond de hele wedstrijd op het veld bij de bezoekers.